Nurmeksentie 8 B | 80100 Joensuu | puh: 050 4104040 | napakka@napakka.net | Y-tunnus: 1879601-9

Napakka -ja saat kotitalousvähennyksen

Koskaan ennen kotitalousvähennys ei ole ollut näin merkittävä etu Suomessa kuin vuoden 2024 alusta alkaen! Korvattavuus on korotettu 60 %:iin kotisiivouksen ja pihatöiden osalta – sen voi hyödyntää myös ostaessaan palvelua omalle tai puolison äidille tai isälle! Nyt vielä korvattavuuden rajaakin on huimasti nostettu!!”

Lähes kaikista Napakan palveluista voi hakea kotitalousvähennystä:
  • siivous, pyykinpesu, silitys, vaatteiden huolto, avustaminen henkilökohtaisen hygienian hoidossa

  • asunnon, vapaa-ajan asunnon sekä niiden piha-alueeksi katsottavan alueen kunnossapito ja huoltotyöt mukaan lukien lumityöt, lumien pudotus katolta, nurmikon ja pensasaitojen leikkaus, pihapuiden oksien karsinta, polttopuiden teko ja kasaus, myös klapikoneen tai traktorin käyttö työssä katsotaan kotitalousvähennyskelpoiseksi

  • uusien huonekalujen tai sälekaihtimien asennus ja kokoamistyö

  • tuholaistentorjunta kotona tai vapaa ajan asunnossa (vain työn osuus, ei aineet)

  • muuttoon liittyvät siivoukset, kokoamistyöt (eriteltävä, jos kyseessä muuttopalvelulasku)

  • kauppa-asiointi, tavaroiden kuljetus tai lemmikin ulkoiluttaminen huomioidaan vain osana muuta  kotitalous- tai hoivatyötä

Jopa 60 % alennus verohyötynä työn hinnasta!

Vuonna 2022-2024 kotitalousvähennystä voi hakea korotettuna kotitaloustöistä ja kotisiivouksesta myös esim. lumenluonnista. Yritykseltä kuten Napakalta tilattaessa kotitalousvähennys on tuolloin kotipalvelujen osalta peräti 60 % työn osuudesta. Lisäksi kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on kaikkineen v.2024 alusta alkaen korotettu 2250 eurosta summaan 3500 euroa, joten kyse on merkittävästä edusta. Omavastuu on edelleen 100 euroa.

Muiden töiden kuten kotiin tai vapaa-ajan asuntoon ostettu remonttityö kuuluvat 40 %:n kotitalousvähennyksen piiriin. Tarvikkeet ja matkakulut eivät kuulu kotitalousvähennykseen, pelkästään työn osuus on vähennyskelpoista.

Kuka voi hyödyntää kotitalousvähennysedun? 

Kotitalousvähennysedun voi hyödyntää verotuksessaan kotitalouspalvelua tarvitseva henkilö tai hänen puolisonsa. Jos kotipalvelunostajana toimii palvelua tarvitsevan lapsi tai hänen puolisonsa, myös heillä on mahdollisuus hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessaan.

Päällekkäinen tuki kuten Omaishoidontuki ja Palveluseteli estävät kotitalousvähennyksen saamisen, näissä tilanteissa on aina hyvä varmistaa asia ennakkoon yhdessä palveluntuottajalta.  Napakan palveluvastaava Sanna Ronkainen auttaa ennakkoon sekä palveluseteli- että kotitalousvähennysasioissa.

Lähetä viestiä palveluvastaavallemme: sanna.ronkainen@napakka.net tai soita 050 410 4040.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä Verottajan sivulta.