Nurmeksentie 8 B | 80100 Joensuu | puh: 050 4104040 | napakka@napakka.net | Y-tunnus: 1879601-9

Napakan jäsenyys tuo etuja palvelujen tuottajille ja ostajille!

Pohjois-Karjalan Napakka Osuuskunta on monialaosuuskunta ja sen jäsenet ja työntekijät voivat harjoittaa liiketoimintaa kaikilla Suomessa laillisilla liiketoiminta-aloilla. Työntekijöiltä ei kuitenkaan vaadita jäsenyyttä ja myös itsenäisenä työntekijänä voi toimia liittymättä jäseneksi. Useimmat liittyvät jäseneksi kokeiltuaan ensin siipiään tarjoamalla omaa erikoisosaamistaan asiakkaille, jotka he hankkivat itse tai sitä tarjotaan heille Napakan kautta.

Jäseneksi osuuskuntaa pääsee maksamalla 100 euron osakkuusmaksun sekä liittymismaksun, jonka suuruuden osuuskunnan hallitus päättää. Vuonna 2024 liittymismaksu on 100 euroa, toisin kuin osakkuusmaksu, liittymismaksua ei palauteta jäsenyyden loppuessa. Jäsenet eivät ole henkilökohtaisessa vastuussa Napakka osuuskunnan veloista ja sitoumuksista. Ylijäämän jakamisesta jäsenille päättää osuuskunnankokous, johon kaikkien jäsenien toivotaan osallistuvan. Ylijäämää voidaan maksaa korkona tai ylijäämäpalautuksen palvelujen käytön mukaan.

Jäsenyys mahdollistaa edullisemmat palveluhinnat

Napakka osuuskunnan hallitus on päättänyt antaa vuonna 2024 jäsenilleen 5 % alennuksen Napakan tuottamista palveluista. Alennus ei koske hyvinvointialueen palvelusetelillä ostettuja palveluja. Sen sijaan jäsenedun voi hyödyntää kotitalousvähennyskelpoista hankinnasta silloin kun palvelu kohdentuu osuuskunnan jäsenen kotiosoitteeseen. Jäsenille toimisto tarjoaa myös henkilökohtaista apua myös kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen verotuksessa – katso lisää tästä.

Jäsenenä pääset vaikuttamaan

Osuuskunta pyrkii ylläpitämään osuuskunta-aatteen hienoja periaatteita, joita ovat: omatoimisuus, omavastuisuus, demokratia ja tasa-arvo. Tässä ajassa, jossa demokratiakin on uhattuna ja globalisoituva markkinatalous hallitsee yhä vahvemmin, ne ovat arvoja, joiden puolesta moni haluaa vaikuttaa ja taistella. Pienten paikallisten osuuskuntien kautta pystyt toimimaan omien arvojesi mukaisesti ja yhdistämään voimasi samoin ajattelevien kanssa. Pystyt myös vaikuttamaan Napakka osuuskunnan kehittämiseen ja tulevaisuuden visioihin.